2024-12-02Pielęgniarstwo ogólnePielęgniarstwo chirurgicznePielęgniarstwo internistycznePielęgniarstwo diabetologicznePielęgniarstwo pediatrycznePielęgniarstwo kardiologicznePielęgniarstwo psychiatrycznePielęgniarstwo neurologicznePielęgniarstwo rodzinne (POZ)Pielęgniarstwo opieki długoterminowejPielęgniarstwo ginekologicznePielęgniarstwo anestezjologiczne i intensywnej opiekiPielęgniarstwo onkologicznePielęgniarstwo operacyjnePielęgniarstwo opieki paliatywnejPielęgniarstwo ratunkowePielęgniarstwo transplantacyjnePielęgniarstwo środowiska nauczania i wychowaniaPielęgniarstwo neonatologicznePielęgniarstwo nefrologicznePielęgniarstwo epidemiologiczneOchrona zdrowia pracującychPołożnictwoOrganizacja i zarządzaniePielęgniarstwo geriatrycznePielęgniarstwo pulmonologiczne

Cykl: Pielęgniarstwo od kuchni

Masz to! Zostałaś pielęgniarką, położną, zostałeś pielęgniarzem. Wiesz już, gdzie znajduje się Twoja Regionalna Izba Pielęgniarek i Położnych. Masz swój numer PWZ i  głowę pełną nadziei. Pierwszy dzień w pracy to może być moment, kiedy zaczynasz dostrzegać, że wiesz… niewiele. Szkoła, studia – to dopiero wstęp do długiej i wymagającej zawodowej drogi. Szybko odkrywasz, że rzeczywistość zawodowa bywa zaskakująca, czasem trudna, a czasem daleka od tego, czego się spodziewałaś/eś.

Zaczynasz też rozumieć, że praca w tym zawodzie to nie tylko wiedza i empatia, ale również codzienne wyzwania. Praca zmianowa, dźwiganie pacjentów, presja wynikająca z nadmiaru informacji i ciągły kontakt z ludźmi – to wszystko staje się Twoją rzeczywistością. Takie właśnie jest pielęgniarstwo, z tym mierzymy się każdego dnia. 

I tak powstał w redakcji pomysł na kolejny cykl: Pielęgniarstwo od kuchni.




zdjęcie: adobe stock



Treści z serwisu pielęgniarki.com.pl – pielęgniarstwo i położnictwo w praktyce mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny i nie stanowią porady specjalistycznej, medycznej, lekarskiej czy pielęgniarskiej.

KOMENTARZE
Dodaj komentarz
button
close
SPECJALNOŚCI