II Konferencja Naukowa „Żywienie a Zdrowie Prokreacyjne Kobiety” ONLINE
Tematyka Konferencji wpisuje się w najnowsze trendy naukowe i praktyczne, które dotyczą wpływu diety na zdrowie człowieka. Przy udziale wybitnych postaci ze świata nauki, którzy przyjęli nasze zaproszenie do udziału w spotkaniu, chcemy przedstawić najnowszą wiedzę na temat nutrigenomiki, wpływu mikrobioty na zdrowie człowieka, znaczenia prawidłowej podaży folianów, żelaza i witamin dla zdrowia prokreacyjnego kobiety. Tematem spotkania będzie też współzależność potencjału genetycznego człowieka i diety oraz ich korelacja z rozwojem wewnątrzmacicznym płodu. Prawidłowe żywienie kobiety ma ogromny wpływ za zdrowie prokreacyjne i zdrowie przyszłych pokoleń. Mamy nadzieję, że dobór tematów i wykładowców zapewni najwyższy poziom Konferencji.
Konferencja skierowana jest do lekarzy (ginekologów, położników, pediatrów, neonatologów), dietetyków, farmaceutów oraz położnych.
Głównymi zaletami konferencji w takiej formie są: bezpieczeństwo (w obecnej sytuacji epidemiologicznej uczestnicy mają możliwość wysłuchania wykładów w bezpiecznych warunkach, bez kontaktu z innymi osobami), wygoda (możliwość wzięcia udziału w konferencji „bez wychodzenia z domu” z dowolnego miejsca na Ziemi), oszczędność czasu (uczestnicy nie tracą czasu na dojazd do miejsca gdzie odbywa się konferencja), oszczędność pieniędzy (niższa opłata za udział w konferencji w porównaniu do stacjonarnej konferencji oraz brak kosztów dojazdu i noclegu) oraz dostęp do nagrań wykładów przez okres 12 miesięcy.
Rejestracja: https://zywienieaprokreacja.pl